Vergroot de rentabiliteit van uw IT-infrastructuur

Uw IT-omgeving wordt elke dag opnieuw zwaar op de proef gesteld. Daarom is een doordachte infrastructuur onmisbaar. Virtualisatie breidt de centrale server rekenkracht uit met flexibiliteit, veerkracht, standaardisatie, automatisatie en eenvoud van beheer.

Server virtualisatie is samen met Cloud computing de belangrijkste IT trend van de afgelopen jaren. De virtualisatie software van VMware zorgt ervoor dat verschillende servers samen kunnen functioneren zonder elkaar te belemmeren door voor elk OS een eigen geïsoleerde omgeving te voorzien op dezelfde hardware. 

Nog belangrijker is de mogelijkheid om high availability te introduceren zonder grote extra investeringen. Bij virtualisatie wordt elke applicatie immers losgekoppeld van de server hardware. Daardoor kan ze eenvoudig ‘opgepakt’ worden en op een andere server worden opgestart als de actieve server niet meer beschikbaar is wegens onverwachte uitval of geplande downtime (bvb hardware upgrade). De omgeving blijft dus steeds bereikbaar en volledig operationeel, ook als er zich een probleem met een van de servers voordoet.  

Virtualisatie voor KMO's 

Net als grote bedrijven hebben KMO’s alle belang bij een performante IT-infrastructuur die steeds beschikbaar is en in de nodige backups voorziet. Helaas hebben KMO’s hiervoor minder budget en mensen ter beschikking. KMO’s die hun infrastructuur willen consolideren, kunnen daarom kiezen voor onze gebruiksvriendelijke en betaalbare totaaloplossingen die servers, opslag, virtualisatie en backup combineert. Wij zorgen voor eenvoudig beheer, een energievriendelijke en plaatsbesparende oplossing die de groei van uw KMO kan volgen. 

Wat bieden wij? 

Onze oplossing bestaat standaard uit 2 of 3 HP Proliant servers met een gedeelde, centrale opslag en VMware virtualisatie software. Beide servers kunnen door de virtualisatie elkaars taken zonder downtime overnemen voor een gegarandeerde high availability. De centrale opslag zorgt voor een kostefficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing. Ons uitgebreid 'Managed Services' pakket zorgt voor installatie, beheer en -als het dan toch uitzonderlijk nodig is- interventie voor een gezonde IT-omgeving. U kan uw kritische data en applicaties met vertrouwen aan ons overlaten.

De producten