Optimaliseer uw netwerk

Network Inventory Services is een krachtig en aanpasbare oplossing voor het verzamelen en de inventarisatie van gegevens van windows netwerken en computers (servers, desktops, laptops, enz). Deze dienstverlening heeft de mogelijkheid om hardware-, software-, windows-, gebruikers- en configuratie informatie in kaart te brengen waardoor men o.a. licentiebeheer kan optimaliseren en waarbij het beheer van een groot aantal clients een stuk eenvoudiger wordt.

Network Inventory Services heeft rapporten beschikbaar voor zowel hard- als software overzichten, maar ook overzichten met melding van ‘probleem zones’ zoals niet-geautoriseerde administrators of harde schijven met beperkte schijfruimte voor opslag van gegevens. Ondanks de beschikbaarheid van meer dan 200 geïntegreerde rapporten en alarm e-mails, voorziet onze dienstverlening de mogelijkheid om via MS SQL queries, nieuwe rapporten te ontwikkelen en toe te voegen aan het systeem.

Network Inventory Services vereist geen installatie van een ‘agent’ software op de toestellen, maar vereist wel de aanwezigheid van MS SQL Server of MS SQL Express voor de opslag van gescande gegevens in een database.

De aanschaf van de Network Inventory Services is vereist bij het van start gaan van deze overeenkomst. 

Network Inventory Services omvat o.a. de volgende diensten:

  • Live inventarisatie van hardware & software (Servers & Clients)
  • Uitgebreide rapportage over alle IT-assets
  • Finetuning en afstellen v/h real-time monitoring systeem (parameters, sensoren, enz…)

Indien blijkt dat een of meer componenten, buiten het actievenster, niet naar behoren functioneren, zal de eerst volgende werkdag conform het Prioriteit systeem, actie ondernomen worden en wordt u op de hoogte gesteld. Wanneer het voorval zich voordoet binnen het actievenster, zal conform de Responstijd en het Prioriteit systeem, actie ondernomen worden en zal de ICT-manager op de hoogte gesteld worden.