Uw Hybride Cloud

De hybride cloud, wat is het?

‘De cloud’ is een term voor het geheel van IT infrastructuur, hardware, software, diensten, toegang, connectiviteit en andere elementen die nodig zijn om hosting te doen en hierbij in een abonnementsvorm computing diensten aan te bieden.
 

Drie verschillende pijlers

De hybride cloud is een mix van een aantal manieren die Nextel gebruikt om ICT aan de gebruikers aan te bieden en is gebaseerd op 3 verschillende pijlers.

On premise

Dit is de standaard IT-oplossing. Hier installeren en beheren wij uw eigen servers en netwerkinfrastructuur die op uw eigen locatie staan. Met natuurlijk ook client toestellen en allerlei formaten (PC’s, tablets, smartphones, thin cients, ..).

Public cloud

Een publieke cloud is een oplossing waarbij u geen software en infrastructuur meer aankoopt, maar deze op (maandelijkse) huurbasis afneemt. U verbindt zich met uw toestel met het internet en kan daar de applicatie vinden. U hoeft ze dus niet op de client te installeren. Deze worden SaaS genoemd (Software As A Service). Ons MS Office 365 aanbod is hier een goed gekend voorbeeld van.

Private cloud

Private cloud wordt ook wel private hosting genoemd. U huurt virtuele resources in onze gevirtualiseerde omgeving waarbij u processing power en opslagruimte betaalt. Deze infrastructuur is ondergebracht in het state-of-the-art Nextel Datacenter. De software en het OS blijven wel volledig onder uw controle. Het is dus de meest flexibele vorm van cloud. Deze vorm van cloud wordt IaaS genoemd (Infrastructure As A Service).

Onze oplossingen:

IT Audits

Workspace in de cloud

Werken in de cloud is een oplossing waarbij u geen software en infrastructuur meer aankoopt, maar deze op (maandelijkse) huurbasis afneemt. U verbindt zich met uw toestel met het internet en kan daar de applicatie vinden.

Meer informatie

IT Audits

Backup & Disaster in the cloud

Bij Cloud Backup en Disaster Recovery zorgt een replicatie van de servers en data vanuit uw organisatie naar het Nextel datacenter voor een state of the art disaster oplossing.

Meer informatie

IT Audits

Cloud Security (antivirus / antispam)

Cloud security is ontworpen om surf- en mailverkeer veiliger te maken. Het is een aanvullende beveiliging op on premise bescherming van de client toestellen.

Meer informatie