Nextel kandidaat finalist Publica Awards

Blogpost Nextel Netwerkdekking BIPT

Op 2 juni werden de Publica Awards uitgereikt en dit naar aanleiding van de Publica Beurs die in Tour & Taxis georganiseerd werd. De Publica Awards bekronen overheidsinstanties en hun partners die streven naar een betere besteding van de overheidsopdrachten. Nextel behoorde met de implementatie van de SecuriQam bij de gemeente Diepenbeek tot één van de laatste finalisten.

 

Awards voor meest vooruitstrevende overheidsopdrachten

Tijdens de Publica Awards werd er in vier categorieën gezocht naar laureaten die de overheid verbaasden met inventiviteit en creativiteit. Nextel werd met het SecuriQam-project bij de gemeente Diepenbeek een verdiende finalist.

Nextel kreeg de voorbije jaren vaker de vraag naar een autonome en verplaatsbare camera-oplossing. De oplossing waarnaar steden en gemeentes vroegen, was niet als dusdanig op de markt beschikbaar. Bijgevolg moesten er steeds grote toegevingen gedaan worden op vlak van inzetbaarheid en gebruiksgemak. Daarom besloot Nextel zelf een nieuwe oplossing te ontwikkelen: de SecuriQam. Nextel kon daarvoor bouwen op een jarenlange ervaring in de IP camerabewakingswereld en zo de oplossing volledig afstemmen op de verwachtingen van de gebruikers.

De Nextel SecuriQam werd niet alleen volledig in-huis ontwikkeld. Nextel zorgt als integrator van ICT- , operator- en beveiligingsoplossingen ook steeds voor de connectie met het netwerk van de klant of met het GSM-netwerk. Net zo kunnen wij onze klanten een voorsprong bieden.

Joris Van Rymenant, COO Nextel

Op één van de pleinen in onze gemeente was er een tijdje een probleem met sluikstorten. Dankzij het gebruik van de SecuriQam, de intelligente en verplaatsbare camera van Nextel, behoort dat intussen tot het verleden. We hebben de camera's op het plein een maand lang gebruikt.

Kris Colemont, preventieadviseur

Dé specialist in stadsbewaking

Nextel is dé specialist in publieke camerabewaking en technologische beveiligingsoplossingen. Met Safespot biedt het een beveiligingsoplossing voor steden en gemeenten. Deze oplossing bestaat uit verplaatsbare camera’s zoals de SecuriQam, vaste camera’s op gekende overlastlocaties en camera’s met nummerplaatherkenning.

De Safespot-oplossing werd reeds bij vele klanten met succes uitgerold. Zo mag PZ Mechelen zich pionier noemen op vlak van publieke camerabewaking en is ze ondertussen ook één van de best beveiligde steden van België.

Andere belangrijke referenties zijn PZ Mechelen-Willebroek, PZ Limburg Regio Hoofdstad, Politie Luik, Politie Charleroi, Politie Ukkel, Gemeente Diepenbeek, Gemeente Dendermonde, PZ Lebbeke-Buggenhout, Gemeente Leopoldsburg.


Meer weten?

SPOOR OVERTREDERS SNEL EN EFFICIËNT OP

Kies voor een slimme verplaatsbare camera!