Roaming tarieven binnen de EU verdwijnen

Vanaf juni 2017 vallen de roaming tarieven binnen de Europese Unie (EU) volledig weg. Dit betekent dat er vanaf dan, zowel in België als binnen de EU, aan hetzelfde tarief gebeld, ge-sms’t en gesurft kan worden. Om deze wijziging vlot te laten verlopen, voorziet de Europese Commissie een overgangsperiode.

 • Wat is roaming?

  Roaming zijn gesprekken, sms’en en dataverbruik in het buitenland met uw gsm toestel.

 • Wanneer is de overgangsperiode?

  De overgangsperiode is vastgelegd van 30 april 2016 tot en met 14 juni 2017. De Europese Commissie heeft voor die periode maximumtarieven bepaald die elke operator verplicht moet toepassen. Door die maximumtarieven moet je bij heel wat operatoren, waaronder Nextel, tijdens de overgangsperiode al minder moet betalen.

 • Wat betaalt u vanaf 30 april 2016?

  Heeft u een nationale bundel met inbegrepen minuten, sms’en en data en bent u in het buitenland? Dan loopt uw roaming verbruik via uw nationale bundel en betaalt u er een roaming fee op.

  Heeft u geen nationale bundel met inbegrepen verbruik of is uw bundel opgebruikt, dan betaalt u de nationale prijs (pay per use /out of bundle price) met een ROA fee voor uw gesprekken, sms’en en data in de EU.

   

  Wenst u hierover meer info? Raadpleeg de website van de Europese Commissie.
  Interesse in mobiele telefonie en data? Ontdek Nextel Mobile.

One step ahead dankzij Nextel Mobile?

We helpen u graag verder!