SecuriQam waakt over veiligheid tijdens 104de Scheldeprijs

De politiezone Schoten start samen met de gemeente een proefproject om de SecuriQam, de verplaatsbare camera van Nextel, in te zetten bij belangrijke evenementen en eventuele overlastplaatsen. Eén van de eerste evenementen wordt de Scheldeprijs, dé wielerklassieker die op 6 april 2016 voor de 104de keer wordt georganiseerd en waarbij duizenden supporters komen opdagen.


Tijdelijk cameratoezicht op openbare plaatsen en bij evenementen doet de laatste jaren meer en meer zijn intrede. Ook de politiezone Schoten wil in samenwerking met de gemeente daarop inzetten. Zo zal de Nextel SecuriQam voor de eerste maal ingezet worden tijdens de Scheldeprijs, een grootschalig evenement dat gezien de toegankelijkheid (gratis inkom) een zeer groot publiek aantrekt. Gecombineerd met een hoog alcoholverbruik leidde dit in het verleden vaak tot heel wat overlast zoals wildplassen, vechtpartijen, openbare dronkenschap, ...


Met de inzet van de SecuriQam wil de politie sneller kunnen ingrijpen bij ordeverstoring en hopen zij  wanordelijkheden te voorkomen. Zo zullen zij de live en opgenomen camerabeelden niet alleen kunnen bekijken via een PC of laptop, maar ook via een app op smartphone of tablet.  Dankzij de ingebouwde intelligente video analyse is het bovendien ook mogelijk om achteraf zeer snel de gewenste beelden terug te vinden om zo eventuele daders te identificeren.

We zien zeker het nut in van zo'n camera en daarom starten we ook met het project. Het is de bedoeling om de bewakingscamera in niet-besloten plaatsen te gebruiken. Dat wil zeggen op elke plaats die niet door een omsluiting is afgebakend en vrij toegankelijk is voor het publiek tijdens bepaalde evenementen zoals onder meer de Scheldeprijs, park Happening Schoten, Globefest, Hello! Schoten.

Els Delafaille van de politiezone Schoten


Meer weten?

SPOOR OVERTREDERS SNEL EN EFFICIËNT OP

Kies voor een slimme verplaatsbare camera!