Een terugblik op HIMSS16

De Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS) organiseert jaarlijks een conferentie en tentoonstelling waar 40.000 health IT professionals, clinici, leidinggevenden en leveranciers van over heel de wereld samenkomen.

Op HIMSS16 lag dit jaar de focus op het thema ‘Hoe het engagement m.b.t. de patiënt verbeteren?’, zodat een patiënt gedurende heel het traject vanaf thuis, tijdens zijn verblijf, maar ook na de opname optimaal begeleid kan worden. Om dit te realiseren, zien we heel wat nieuwe technologieën opkomen.

 • Nieuwe technologieën

  In de eerste plaats zien we de opkomst van nieuwe “wearables’ die heel wat interessante informatie kunnen bezorgen over de patiënt. Zo kan op elk moment hartslag, bloeddruk, temperatuur, maar ook een hoeveelheid beweging en rust gemeten en geregistreerd worden. Deze informatie kan vervolgens gedeeld worden met de behandelende artsen.  Deze devices maken gebruik van technologieën zoals Biometrics, Bluetooth low energy, Voice over Wifi, Sensoren voor temperatuur en vochtigheid, enz.

  Daarnaast zijn er oplossingen die Remote Care, consultatie op afstand, mogelijk maken, waarbij ook de bovenstaande technologie kan gebruikt worden, aangevuld met moderne communicatiemogelijkheden, zoals videoconferencing. Patiënten hoeven dus niet meer steeds naar de dokter, maar kunnen van thuis overleggen. Zo besparen alle partijen tijd.

 • Softwareoplossingen in een betrouwbare, veilige en schaalbare infrastructuur

  In combinatie met bovenvermelde hardware, zijn er ook software oplossingen die helpen om de workflow tussen de verschillende partijen (thuisverpleging, huisarts, ziekenhuis) te verbeteren, de medische risico’s te beperken door alle nodige informatie ter beschikking te stellen, alsook om de gigantische hoeveel data te verwerken en te integreren.

  Al deze nieuwe elementen zullen uiteraard moeten rekenen op een betrouwbare, veilige en schaalbare infrastructuur. Zo kan er steeds worden ingespeeld op de veranderingen in het zorgaanbod en de organisaties. De overheid verwacht steeds vaker een efficiëntere zorg en al deze technologie kan hier ook toe bijdragen.
  Uiteraard volgt Nextel deze technologische evoluties en innovaties binnen de zorgsector op de voet, maar we willen toch vooral de verschillende oplossingen grondig evalueren t.o.v. de bestaande. Alvorens nieuwe technologieën bij een klant te implementeren, worden deze grondig getest in een proefomgeving, zodat we aanpassingen kunnen doen waar nodig.

 • Hoe kan uw zorginstelling zich voorbereiden op de toekomst?

  Een juiste keuze van LAN, WLAN, Alarmering en communicatie infrastructuur, kan vandaag reeds als fundatie dienen voor deze innovaties. Later zal dit geïntegreerd kunnen worden in combinatie met deze nieuwe zaken. Hier beschikt Nextel reeds over een uitgebreide portfolio, engineers met het juiste kennisniveau en een bijpassende dienstverlening.


  Meer weten over de HIMSS conferentie? Bekijk de website.
  Interesse in zorgoplossingen voor uw zorginstelling? Neem contact op.

Wenst u een verhelderend gesprek over betrouwbare zorgoplossingen?

Wenst u meer info ? Heeft u een vraag of opmerking? Laat ons aub weten via dit antwoordformulier.

Bij het indienen van dit fomulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.