BE-Alert, platform voor het alarmeren van burgers

Het project BE-Alert heeft als doel burgers onmiddellijk te alarmeren bij noodsituaties en dit door middel van één eenvoudig en flexibel communicatieplatform. BE-Alert is niet alleen een topprioriteit voor het Crisiscentrum van het ministerie Binnenlandse Zaken, maar zeker ook voor de gemeenten, provincies en de buurtinformatienetwerken (BIN). Op 20 september 2016 werd het BE-Alert project toegewezen aan Nextel en haar partner Gedicom die met hun communicatieoplossing een onderscheiding behaalde.

In december 2014 werd de eerste testfase van het pilootproject afgesloten. Tijdens deze fase werden verschillende tests georganiseerd door 33 deelnemende gemeenten, maar ook door provinciegouverneurs. Deze tests vormden de basis voor de uitwerking van het definitieve BE-Alert project. Na een piloottraject van 2 jaar, werd de Nextel-Gedicom oplossing weerhouden als het beste BE-Alert platform.

Nextel overtuigde de speciale cel, die voor het BE-Alert project werd opgericht, met een evolutieve en dynamische oplossing van Gedicom, de Franse marktleider. Deze applicatie maakt het perfect mogelijk om via verschillende communicatiemiddelen, zoals spraakoproepen, SMS-berichten, sociale media en sirenes, burgers zeer snel te alarmeren die betrokken zijn bij een noodsituatie. Het BE-Alert platform zal ondergebracht worden in verschillende, redundante datacenters. Nextel garandeert zo een maximale beschikbaarheid en bereikbaarheid.

Nextel onderscheidde zich ook door haar expertise als integrator van ICT-, Operator- en Beveiligingsoplossingen. Met onze 320 specialisten kunnen wij perfect voldoen aan de vraag van BE-Alert om 24/7 en bij kritieke situaties onmiddellijk bijstand te verlenen.

 

 

Het BE-Alert project is ook voor Nextel topprioriteit, want we zien de noodzaak om burgers snel te informeren bij noodsituaties. Een dergelijk project vraagt natuurlijk een grote verantwoordelijkheid, maar met onze best-in-class technologie van Gedicom en de expertise én beschikbaarheid van het Nextel-team zullen wij onze beloftes waarmaken.

Joris Van Rymenant, COO Nextel

Meer weten over BE-Alert? Neem contact op

Op zoek naar een innovatieve communicatieoplossing?

Om een grote groep mensen op een snelle manier te informeren?