SecuriQam waakte over burgers van Oudergem tijdens EK

De gemeente Oudergem deed begin juni beroep op IRISnet om de veiligheid van de burgers te garanderen tijdens de live-uitzendingen van het EK op groot scherm. IRISnet schakelde hiervoor de hulp van Nextel in en liet twee SecuriQam’s (intelligente, verplaatsbare camera’s van Nextel) op het Eduard Pinoy en gemeenteplein plaatsen.

De SecuriQam’s zijn succesvol geïnstalleerd op het Eduard Pinoy en Gemeenteplein van Oudergem. Dankzij de SecuriQam kon de politiezone Marlow (Ukkel/Watermaal-Bosvoorde/Oudergem) de veiligheid van haar burgers garanderen tijdens deze festiviteiten. De gemeente Oudergem ontving ongeveer 1500 bezoekers per match onder het alziend oog van de SecuriQam. 

Enkele dagen voor het begin van het EK, heeft de politiezone van Marlow beroep gedaan op onze diensten om over bewakingscamera’s te kunnen beschikken in het kader van de uitzendingen op groot scherm van de wedstrijden van de rode duivels. Ik heb onmiddellijk gedacht aan de SecuriQam en dankzij de flexibiliteit en de beschikbaarheid van Nextel, hebben wij vanaf de eerste wedstrijd twee SecuriQam’s kunnen opstellen. De SecuriQam’s werden achtereenvolgens geïnstalleerd op het Pinoy plein en het Gemeenteplein in Oudergem, teneinde de veiligheid van de burgers te waarborgen, zowel tijdens festiviteiten als in een periode van onzekerheid waarin ons land leeft. Daar de eerste ronde en vervolgens de achtste finales zonder problemen (van openbare orde) verlopen zijn, blijven de SecuriQam’s waken.

Christian Banken – Project Manager Videobescherming – CIBG
Datum: 28-06-2016


Meer weten?

SPOOR OVERTREDERS SNEL EN EFFICIËNT OP

Kies voor een slimme verplaatsbare camera!