vSphere, het vlaggeschip van VMware

vSphere is de basis waarop elke virtualisatie wordt opgebouwd. De oplossing is beschikbaar in 3 versies en wordt per processor gelicensieerd. Er zijn ook starter packs beschikbaar met een prijsvoordeel evenals Essentials kits voor KMO’s aan zeer aantrekkelijke prijzen. 
Virtualisatie gaat echter veel verder dan server virtualisatie, die ingevuld wordt met het VMware Vsphere product. VMware biedt nog een heleboel andere oplossingen. Hieronder enkele van de belangrijkste:

  • VMware Operations Manager maakt integraal deel uit van de vSphere bundels en biedt u een overzicht van uw gevirtualiseerd datacenter. De gezondheid en efficientie wordt voortdurend real-time opgevolgd in een eenvoudig en overzichtelijk dashboard. Zodra een van de onderdelen van het dashoard een waarschuwing geeft, kan u hierop eenvoudig klikken om tot de oorzaak van het probleem te komen en snel en efficient downtime te voorkomen.
  • Met VMware Site Recovery Manager kunnen we deze high availability zelfs over verschillende locaties verspreiden voor een maximale bescherming. Indien uw datacenter voor om het even welke reden niet meer beschikbaar is, neemt uw recovery site naadloos en zonder onderbreking over. En, nog belangrijker, wanneer de primaire site terug beschikbaar is, kan u meteen ook een geautomatiseerde overgang doen naar uw oorspronkelijke, dagdagelijkse datacenter omgeving.
  • VMware vCloud Director verbindt uw eigen datacenter met de public cloud voor maximale flexibliteit. Voor korte tijd extra processing kracht nodig? Op zoek naar een vangnet bij problemen met uw eigen datacenter? Dan is VMware vCloud Director de oplossing. U kan op een veilige manier OS’sen via vMotion verplaatsen naar een virtuele omgeving bij uw Cloud provider.


Wij geven u graag meer informatie over de oplossing en licentievorm die het beste past bij uw omgeving.