Nextel biedt verschillende oplossingen

De oude tape backup waarbij u alleen uw gegevens beschermt is verouderd. Hij is niet alleen te traag tijdens het nemen van de backup, maar de restore tijden zijn ook onaanvaardbaar lang geworden door de enorme groei in hoeveelheden data. Bovendien biedt dit geen oplossing voor een herstart indien er zich problemen voordoen met de software, het OS, of de hardware.

De beste plaats voor het uitwerken van backup en disaster recovery is de SAN storage. Daar heeft u immers rechtstreeks toegang tot alle bestanden, zowel data, OS als applicatie. Onze snapshot technologieën bieden oplossingen met zero backup en restore window. U heeft maw geen nachtelijke backup meer en kan gegevens binnen seconden terug tevoorschijn toveren. Wist u dat 60% van alle bedrijven nu reeds snapshot technologie gebruikt en nog eens 20% dit op korte termijn wil invoeren?

Indien SAN bescherming niet mogelijk is, is een bescherming op niveau van de virtuele omgeving een goed alternatief. U kan dan immers ook de OS’sen en applicaties snel en in vertrouwen herstellen. U heeft wel een langere backup en restore tijd dan bij SAN snapshots, maar de bescherming is in ieder geval bijna gelijklopend. De marktleiders waarmee Nextel hiervoor samenwerkt zijn Backup Exec V-Ray editie en Veeam.

Voor niet gevirtualiseerde omgevingen kunnen wij uiteraard ook een oplossing uitwerken, gebaseerd op backup to disk en, waar gewenst, tape (library) technologie. Een LTO6 tape kan bijvoorbeeld 2,5TB native data bevatten (dat wordt tot 6 TB bij compressie).

Tenslotte biedt Nextel ook Hosted backup en Hosted Disaster Recovery aan. Hierbij nemen wij de zorg voor uw data backup en voor een disaster recovery oplossing voor uw volledige infrastructuur uit uw handen en verplaatsen deze naar ons cloud datacenter in eigen beheer.