Goedkoop surfen in het buitenland? Dat kan!

First things first: roaming (de kosten die u betaalt om een mobiel netwerk in het buitenland te gebruiken) is duur. En daar lijkt voorlopig nog geen verandering in te komen.
Wie niet oplet, komt dus thuis met een factuur van honderden euro’s. En dat omdat u gewoon even uw mail checkte en een filmpje op Facebook postte.

Dat kan anders.

 

 • Optie één: koop een lokale simkaart

  Waarom moeilijk als makkelijk ook gaat? Loop de eerste de beste telefoonwinkel in en koop een lokale prepaid-simkaart voor uw tablet. Zorg ervoor dat u er een kiest met veel inbegrepen dataverkeer en u moet op geen enkel moment denken aan uw verbruik. Zodra u weer in het land bent, wisselt u de kaartjes opnieuw.

 • Optie twee: laat u waarschuwen

  Behoudt u liefst uw eigen simkaart? Dan krijgt u een sms’je zodra u voor 50 euro data verbruikt hebt. Zo kunt u inschatten wat u best doet: nog even blijven surfen (want dat kan uiteraard), of uw mobiele data uitschakelen en alleen nog op internet gaan als u een wifi-hotspot tegenkomt.

 • Optie drie: koop een goedkoper roaming-pakket

  Als u toch van plan bent te surfen en te mailen op vakantie, kiest u best voor een roaming data-abonnement. Dan betaalt u véél minder – ook bij Nextel.

  Extra tip: check voor u vertrekt sowieso even of u weet hoe u mobiele data op uw telefoon kunt uitschakelen. En download uw favoriete road-trip-muziek op voorhand, in plaats van ze daar te streamen.