Welk mobiel netwerk is het best?

Blogpost Nextel Netwerkdekking BIPT

 

Mobiele operatoren maken regelmatig reclame waarin ze hun eigen netwerk voorstellen als het beste. Maar wat bedoelen ze met ‘het beste netwerk’?

Onder ‘best’ vallen vaak heel veel criteria. Is het beste netwerk het snelste? Dat met de meeste dekking? Dat met de meeste dekking voor de snelste verbinding? Alles hangt uiteraard af van de eindgebruiker en aan welke criteria hij het meest gewicht toekent.
 

 

 • BIPT doet studie naar beste netwerkdekking
   

  Wist u dat het BIPT (Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunitie) eerder dit jaar een tool heeft uitgewerkt waarmee u de netwerkdekking van de mobiele operatoren op een bepaalde plaats kan controleren. Via deze tool kan u tot op 200 vierkante meter precies nagaan welke operatoren op een bepaalde plek dekking geven voor 2G, 3G of 4G.

  De regulator vroeg de dekkingsgegevens op bij de verschillende operatoren, en ging ze vervolgens ook zelf controleren door met een speciale wagen bepaalde trajecten af te leggen.

  De cijfers van het BIPT plaatsen Proximus en BASE afwisselend op kop:

  - Proximus en BASE dekken allebei de hele bevolking met 2G.
  - Proximus heeft een nagenoeg volledige dekking met 3G. Net iets beter dan BASE.
    Mobistar heeft vooral in Wallonië nog blinde vlekken.
  BASE scoort het hoogst op 4G-dekking.

 • Negen indicatoren voor een echte rangschikking
   

  Om de vergelijkbaarheid verder te vergemakkelijken, belooft het BIPT tegen de zomer van 2016 een kwaliteitsbarometer op basis van negen indicatoren. Daarin zullen ook andere aspecten opgenomen worden (klantendienst, percentage storingen of defecten, ...).Tot dan doen wij het met de zekerheid dat Nextel Mobile, gebaseerd op het BASE-netwerk, in elk geval het hoogst scoort op vlak van 4G. De andere factoren (prijs, klantenservice, ...) hebben we zélf in handen en daar maken wij ook het verschil.

  Bekijk de dekkingskaart op testaankoop.be
  Meer weten over de studie van BIPT? Bekijk de dekkingskaart

  Maakt u nog geen gebruik van Nextel Mobile? Vraag hier uw testpakket aan
   

Wilt u topkwaliteit aan een competitieve prijs?

Kies voor Nextel Mobile!