Diepenbeek spoort vandalen op dankzij de Nextel SecuriQam

Enkele maanden geleden kocht de gemeente Diepenbeek, in samenspraak met de lokale politie HAZODI, vijf verplaatsbare camera’s van Nextel aan. Deze SecuriQams worden ingezet in de strijd tegen overlast en criminaliteit.

"Het voordeel van verplaatsbare camera's is dat ze kunnen worden ingezet waar het op dat moment nodig is," vertelt burgemeester Patrick Hermans. "Op plaatsen waar er bijvoorbeeld vaak gesluikstort wordt of vernielingen worden aangebracht, kunnen de camera's de overtreders in beeld brengen en kunnen we het probleem een halt toeroepen. Door de aankoop van deze camera's willen de gemeente en de politiezone samen de veiligheid in Diepenbeek verder verhogen. We hebben vastgesteld dat de camera's al bij de eerste ingebruikname hun nut bewezen hebben."

Bekijk het interview van TV Limburg:
 

 

Op 27 juni pleegden een groepje jongeren vandalisme in de Ginderoverstraat in Diepenbeek. "Op basis van de beelden van één van de verplaatsbare camera's kunnen we de daders nu actief opsporen," vertelt korpschef Philip Pirard. "De camera's bewijzen dus zeker hun nut."

Op verschillende strategisch gekozen locaties in de gemeente werden vaste palen geplaatst waarop de camera's gemonteerd kunnen worden. Alles gebeurt in overleg met de lokale politie HAZODI.

Niet alleen vandalisme maar ook sluikstorten, vechtpartijen, diefstallen en inbraken in woningen of voertuigen kunnen met behulp van de camera's makkelijker worden opgehelderd. "Al hopen wij dat de camera's in de eerste plaats een ontradend effect hebben," besluit burgemeester Hermans.


Meer weten?

Op zoek naar een slimme verplaatsbare camera?

Die snel en gemakkelijk inzetbaar is!