Afschaffing van roaming kosten in 2017

De Europese Commissie heeft het klaargespeeld! Er is een akkoord bereikt over het afschaffen van roaming kosten. Roaming kosten zijn gesprekken, smsjes en dataverbruik in het buitenland. De wet treedt 15 juni 2017 in werking. Vanaf dan stoppen de hoge roaming tarieven en mogen telecomoperatoren geen extra kosten meer aanrekenen om te bellen of surfen in het buitenland.

De roaming kosten dalen dit jaar al. In de aanloop naar de nieuwe regels zullen op 30 april 2016 de roaming tarieven verder naar beneden gaan.

 • Always one step ahead dankzij Nextel’s roaming alerts

  In afwachting van deze wijziging lanceerde Nextel roaming alerts om zo torenhoge facturen te vermijden. We zijn er ons van bewust dat niet elke Nextel mobile gebruiker een smartphone hanteert, maar roaming kosten zijn wel voor iedereen even hoog. Nextel wil zowel jullie, als zijn klanten beschermen tegen torenhoge facturen na een verblijf in het buitenland. Daarom hebben wij roaming alerts ontwikkeld.

 • Wat zijn roaming alerts?

  Roaming alerts zijn in het leven geroepen als extra waarschuwing om kosten op te volgen en om Nextel Mobile gebruikers te beschermen tegen hoge facturen. Zij krijgen een sms’je bij een verbruik van 50 euro  -  500 euro  -  750 euro  of  1000 euro.

 • Hoe werkt het?

  Het smsje waarschuwt u als u aan een limiet zit. Als gevolg wordt uw roaming verbruik onmiddellijk geblokkeerd. U kan dus niet meer bellen, sms’en of data verbruiken in het buitenland (Internet via de wifi kan nog wel).

  Wilt u toch meer verbruiken? Sms dan Nextel GO + het bedrag naar 1966. Uw roaming wordt terug geactiveerd tot de volgende limiet.

  Van zodra u aan de limiet van 1000 euro zit, wordt uw roaming verbruik geblokkeerd. Een smsje sturen om uw roaming terug te activeren, werkt dus niet meer. Nextel kan in dat geval uw roaming enkel deblokkeren met een officiële goedkeuring van de Fleet Manager.

One step ahead dankzij Nextel Mobile?

We helpen u graag verder!